Pagina's

maandag 31 oktober 2011

Tabby stelt zich weer eens aan.....


We hebben de tuin zo afgezet dat de honden en katten er "niet" uit kunnen. Tot twee meter hoogte muur of gaas en dan een stuk gaas naar binnen gericht zodat de katten er niet uit kunnen klimmen. BEHALVE deze kleine dondersteen.
Een stukje muur is nog niet afgezet omdat we niet wisten hoe we dat daar het beste konden doen. zo af en toe is de tuin te klein voor de dame en gaat ze het veld op om op muizen te jagen.
Héééééél af en toe "weet ze niet meer" hoe ze op de begane grond moet komen en zit dan zéééér zielig op het serre dak te mauwen. ManLief is gelukkig lang en lokt haar naar het stuk muur om haar te pakken. Weer op de grond staand: niets aan de hand, gewoonste zaak van de wereld.......
Volgende keer spring ik weer zelf op de grond......

vrijdag 28 oktober 2011

Druk, druk,druk.....maar gezellig!


Zo schrijf ik dat ik even zoet ben met de tijschriften, maar veel heb ik er nog niet in kunnen bladeren. Geeft niet want ik heb het gewoon gezellig/druk met andere dingen. 't Weekend was ManLief vrij en van alles en nog wat gedaan (ook aan quilt gebeuren). Dinsdag had hij een extra velofdag want we gingen met de KSB naar de Alfa brouwerij .
Ik denk dat wij de jongste zijn van de KSB, ze zijn al gauw 20 tot 25 jaar ouder dan ons maar met de oudjes is het best gezellig stappen!

Bij aankomst welkom geheten in het proeflokaal met koffie en vlaai.
Alvast (brutaal) even wat rond gekeken.

Eerst een filmpje gezien en daarna naar de bron kijken. (enigste brouwerij met eigen gecertificeerde bron!!!)
Dan de fabriek in. Eerst de mout silo. Hier wordt de gerst tot een bepaalde temperatuur verwarmt waardoor de smaak/kleur van het bier ontstaat. Er hingen buisjes met gewone gerst en voorbeelden van de kleuring. Via buizen en silo's, bepaalde opwarmingen, toevoegingen (gist, hop) koeltes, rusten, zuiveren enz. komt het uiteindelijk bij de verpakkings afdeling (flesjes, blik, fusten. blikflesjes).

Dan terug naar het proeflokaal om............ te proeven!!! Helaas was ik BOB en heb alleen even een oud bruintje genomen.






Woensdag bij Pauline koffie gaan leuten en kennis gemaakt met Birgitte (zie verslag op haar blog)
Heel gezellig, de dag was te kort, we hadden allemaal nog andere dingen te doen anders zaten we 's avonds nog te kletsen EN te handwerken.
Donderdag was ML weer vrij en zijn we met het heerlijke weer in de tuin bezig geweest. Bollen geplant in de borders en in (eiken)potten voor op het terras. Kunnen we (hopelijk) in het voorjaar genieten van kleur en fleur. 's Avonds Bee bij Marij. Door de herfstvakantie was het vrij rustig maar niet minder gezellig!
Zo zie maar weer, een week is zo om......

donderdag 20 oktober 2011

Ik ben even zoet.....

Niet dat ik me wel eens verveel of beter gezegd niets te doen heb , maar nu.....
gerlily is aan het ruimen en ze had ook een aantal Country Threads die ze (tegen een vergoeding) aan iemand anders gunde.
Niet te weten welke nummer te kiezen heb ik ze alle 27 besteld........
Overschijving in orde gamaakt (wij doen dit nogsteeds op de oudewetse manier). Wat zijn de banken dan traag, maar gisteren het verlossende mailtje: de betaling was binnen en de zending was verstuurd. Vanmorgen al hier!!!!!
Ooohhhhhh...... De boel de boel laten en wegdromen en.....
Nee, eerst de tunnel aan de quilt vast zetten. Deze vanmiddag naar Marij brengen. Zij staat 4 november op de Regiodag Limburg van het Quilters Gilde in Maasbracht. Honden moeten nog een keer uit, proberen om nog een voorbeeldquiltje af te maken (de toppen zijn allemaal klaar) en...en...en...
Ach, de tijdschriften ze zijn binnen, eten geen brood en morgen, overmorgen zijn ze er ook nog.

maandag 17 oktober 2011

Herfst........

Zondag lekker aan de wandel geweest in het stralende herfstzonnetje. Helaas geen fototoestelletje mee want de batterij was leeg. "Zilveren"draden dwarlen door de lucht. Ayka loopt graag voorop en is versierd met het spinrag. Thuis een lekker warm bakje chocomelk (en natuurlijk een stuk speculaasbrok). Anly ligt vlak bij me op een kussen en Ayka heeft de luxe van de bank gekozen. Tabby slaapt/spint heerlijk op haar kussens op tafel. Ik ben gek dat ik binnen zit en ga lekker de tuin in.
De dames, zo aanhangkelijk als ze zijn volgen meteen. Anly zit zichtbaar te genieten en Ayka loert naar Tabby die eraan komt en bij me komt zitten. Heerlijk de warmte, beter dan binnen (we stoken niet zoveel/vroeg).
Er is van alles wat nog bloeit en groen is.
 Er is ook van alles wat bladverliest en afsterft, krachten verzameld om volgend jaar weer te pronken.
In de boorder doen we nu niet veel zodat de beestjes een schuilplaats hebben en de vogels wat kunnen scharrelen. Het terras mag wel eens ontdaan worden van het druivenblad.
De grote dames hebben ondertussen de grootste lol. Ayka rent graag rondjes om de put om Anly te "pesten", maar de oude dame (elf en een half jaar) weert zich nog kranig.
Tabby is zich eerst mooi aan het poetsen om daarna lekker van de zon te genieten.
Het was met recht een ZONdag.
Tijd om te gaan wandelen met de honden, helaas met een wat flauw zonnetje. Maar het is droog!!!


maandag 10 oktober 2011

Achterkantstof

Zaterdag was er bij The Log Cabin uitverkoop. Tussen 11.00-12.00 gaf ze 50% kortin,  tussen  12.00-13.00 40% korting en tussen 13.00-17.00 30% korting.
Nu was het de bedoeling dat ik even met de brommer zou gaan terwijl ManLief met Ayka te voet naar ringtraining was. (10 km. lopen, cursus, koffie drinken en weer naar huis lopen). Om 10 uur was ik klaar met wat ik gedaan wilde hebben en er was een flinke regenbui bezig. Medelijden hebbend met ML heb ik gebeld dat ik hem vanwegen de regen zou ophalen. Nu is een flinke korting op stof heel erg meegenomen en om niet te laat bij de winkel te zijn is ML maar meegegaan en daar het niet warm was zijn de honden even in de auto gebleven (ABSOLUUT GEEN gewoonte van ons).
Het was goed druk maar gezellig, je zag die even en die.....
Dat is nu het voordeel als ML er zelf bij is. Hij deed dienst als pakezel om de rollen stof vast te houden en maakte zelf de keuze: dat vond hij een mooie kleur en die leek hem ook goed voor herfstquilts en die voor "Afrika"quilt enz.

Met dit als resultaat: M E T E R S stof voor de achterkanten, van goede kwaliteit om te handquilten en nog betaalbaar ook.

zaterdag 8 oktober 2011

Quilten met hindernissen......

Tabby...... vrouwtje wilt graag quilten.........
Maar ze mogen het toch nog niet zien voor de regiodag?
Ze krijgen het ook nog niet te zien.

Oei, daar heb je Ayka ook nog. Zij is zo jaloers als ik ook eens aandacht wil. Als ik zo hoog zit ben ik toch niet bang voor je..... en vrouwtje? Jij helpt mij toch?


Ik help je als je mij laat quilten. Ik haal het werk onder je bibs uit.              Ik blijf toch zitten waar ik zit en kijk stug voor me uit.
Nou ik pak toch mijn werkje op. Ik wil het optijd klaar hebben, je blijft maar zitten waar je zit.       Dat zei ik al.......
Zo heb ik toch een beetje aandacht........
Prrrrrrrrr......Prrrrrrrrrrr......Prrrr

donderdag 6 oktober 2011

Give away bij Jookies

Joke heeft toegangskaarten van de handwerkdagen in Vijfhuizen als give away. Klik haar naam aan en lees meteen haar gezellige blog.

dinsdag 4 oktober 2011

WERELD DIERENDAG en.....

Elkaar ontmoet met mijn stage in Dierenpark Wassenaar. Hij werkte daar. Ik studeerde dierenverzorging in Putten/Barneveld.
Alle twee dieren liefhebbers.

Van het een kwam het ander en .. jaar geleden zijn we bewust op dierendag getrouwd.
Bovenste eigengemaakte tekening stond op de voorkant van ons "trouw"boekje en het groepje (samenvatting van onze) dieren op de achterkant.
(De scanner is in reperatie en ik heb dus foto's van foto's gemaakt, mijn excuus voor de kwaliteit, eentje is in zwart-wit omdat er teveel lichtvlekken op waren)
De jurk was van Laura Ashly met hoepelrok en schort (ik heb hem nog steeds en wil er een keer een quilt van maken). Dat de rok wijd was wist ik maar zo wijd dat hij over het paard gedrapeerd kon worden...... Voor het eerst (en de enige keer) netjes in dameszit op een speciaal zadel.
De dieren worden iedere dag verwend dus echt iets extra's nee, gewoon weer eens een bot.
En Tabby? Even heerlijk kroelen...... Zij vangt haar eigen "snoepjes" (spitsmuis, veldmuis, rose woelmuis.......................)

zaterdag 1 oktober 2011

Quilting Bee The Log Cabin

Gisteren als afsluiting van de week de eerste QB na de zomerstop bij Jacqueline .
Om naar The Log Cabin te rijden heeft het geen zin om de auto te starten daar het bij mij "om de hoek" ligt.
Op mijn brommer met gezelschap gaan we op "stap".
Dorp uitrijden, kruispunt recht oversteken, landweg volgen (ondertussen de "grens" passeren), links en rechts Duits/Limburgs akkerbouw en landschap, ik kan de huizen van Im Langental te Hillensberg al zien.
Een hobby van Jacqueline die in een verbouwde garage uitgroeide tot een winkel met lesruimte. Deze is echter te klein geworden en wordt er druk aan een oude boerderij gewerkt om deze om te toveren tot een hobby paradijs voor ons.
We zijn met een klein groepje van 5 personen, eentje is nog op vakantie. Met "Juf" erbij 6 personen. Iedere lekker met zijn/een werkstuk bezig en ondertussen gezellig kwebbelen en koffie/thee leuten.
Als ik naar huis rij is het donker. Toch "foto's" maken. Witte puntje is een ster, rode puntjes zijn de veiligheids lichten van windturbines op Duits grondgebeid. Gele puntjes zijn van de lantaarn's van het kruispunt dat ik weer moet oversteken, gemeenteboord spreekt voor zich en als laatste van de collage ons huis met als schijnsel de t.v. die aanstaat. (hoe gek kan een mens zijn.....)
Een zonnig weekend voor de deur, geniet er allen van!
Nu lekker met de honden de zon in. Ayka meld zich al dat het tijd is voor de wandeling.