Pagina's

maandag 23 juli 2012

MIddagje uit

Al even geleden stond er op het blog van Jessie dat ze met haar groepjes een handwerk expositie  zouden houden in Nonke Buusjke. Dit genoteerd en gisteren met het stralende weer een gezellig middagje uit van gemaakt, ManLief was op zijn werk.

In Schinveld is vorig jaar hard gewerkt om de Roode beek die overkluisd was weer open te leggen zodat de natuur meer zijn gang kan gaan.

Het was echt een zondag. Rustig ontbijten, honden nog een keer uitlaten en vertrekken. Niet op de tijd gelet en ik was te vroeg bij Nonke B. Maar even naar het natuurpark Roode beek gegaan en daar een rondje om de vijver gelopen. Het restaurant/info center/VVV is gemaakt van oude zee containers. Op/in de vijver zwemmen waterkippen met jongen, gewone eenden en Nijlganzen (foutje...die horen eigenlijk hier niet thuis...) Je zag regelmatig kringen (en soms de vinnen) in het water van grote vissen die even naar de opervlakte kwamen.



Terug bij Nonke B ging deze net open en kon ik genieten van de sfeer en de rust van 'vroeger'. Niet dat ze het gemakkelijk hadden vroeger maar het was gewoon héél anders....

 De handwerkclub toonde prachtige werkstukken in verschillende technieken en grote Het fotograferen ging eerlijk gezegd wat lastig, zonder flits wat donker en veel schaduw, met flits over belicht dus helaas niet veel gelukt wat foto's betreft. .

Bij zo'n dagje uit hoort een lekker bakje koffie met vlaai. Deze wordt gebakken in een originele bakkes (bakhuis/bakkerij) op de ouderwetse manier: een oven die gestokt wordt met takkenbossen. HEERLIJK!!!

Nog even verder genoten van de rust en eenvoud van vroeger en toen weer naar het huidige leven terug.......