Pagina's

dinsdag 31 juli 2012

........


















KIJKEN NAAR EEN SLAPERIGE KAT IS EEN ZALIGHEID....
Champfleury (1821-1889)

maandag 23 juli 2012

MIddagje uit

Al even geleden stond er op het blog van Jessie dat ze met haar groepjes een handwerk expositie  zouden houden in Nonke Buusjke. Dit genoteerd en gisteren met het stralende weer een gezellig middagje uit van gemaakt, ManLief was op zijn werk.

In Schinveld is vorig jaar hard gewerkt om de Roode beek die overkluisd was weer open te leggen zodat de natuur meer zijn gang kan gaan.

Het was echt een zondag. Rustig ontbijten, honden nog een keer uitlaten en vertrekken. Niet op de tijd gelet en ik was te vroeg bij Nonke B. Maar even naar het natuurpark Roode beek gegaan en daar een rondje om de vijver gelopen. Het restaurant/info center/VVV is gemaakt van oude zee containers. Op/in de vijver zwemmen waterkippen met jongen, gewone eenden en Nijlganzen (foutje...die horen eigenlijk hier niet thuis...) Je zag regelmatig kringen (en soms de vinnen) in het water van grote vissen die even naar de opervlakte kwamen.



Terug bij Nonke B ging deze net open en kon ik genieten van de sfeer en de rust van 'vroeger'. Niet dat ze het gemakkelijk hadden vroeger maar het was gewoon héél anders....

 De handwerkclub toonde prachtige werkstukken in verschillende technieken en grote Het fotograferen ging eerlijk gezegd wat lastig, zonder flits wat donker en veel schaduw, met flits over belicht dus helaas niet veel gelukt wat foto's betreft. .

Bij zo'n dagje uit hoort een lekker bakje koffie met vlaai. Deze wordt gebakken in een originele bakkes (bakhuis/bakkerij) op de ouderwetse manier: een oven die gestokt wordt met takkenbossen. HEERLIJK!!!

Nog even verder genoten van de rust en eenvoud van vroeger en toen weer naar het huidige leven terug.......

vrijdag 13 juli 2012

De jonge lui.....







Met Thor en Thyrvi gaat het lekker. Vergeleken met vier weken geleden is hun gewicht verdubbeld.
Ze lopen wat meer los en dan is er maar weinig veilig. Met de planten hebben ze lol... Kussens worden van de stoelen gespeeld, onderzetters en papiertjes worden van tafel gegooid en op de grond kan je er leuk mee spelen. Een spelletje op de computer? LEUK.... kan ik helpen...... De krabpaal hebben ze ook ontdekt en durven ook tot bovenaan. Thor springt er via via vanaf maar Thyrvi is een kamikaze piloot en springt  in een keer op de tafel. Soms heeft ze verkeerd gegokt en belandt enigszins op de 'studie lamp', mekkert even en gaat weer verder....
Tabby vind het nog niet leuk. De eerste avond blies ze flink tegen de kittens  en ging naar buiten. Nu blijft ze binnen maar houdt alle bewegingen met Argus-ogen in de gaten en ze moeten NIET te dicht bij komen.



Ook Ayka en Anly houden ze goed in de gaten. (en ik hun weer...).





Thor voelt zich heel wat en doet graag de moeite om uit de 'honden 'drinkbak wat water te likken.


Na het spelen is het goed rusten in een zacht mandje.

zondag 8 juli 2012

ZON?dag

Gisteren 'lekker' buiten bezig geweest (onkruid en gras uit de vegen halen) in een zacht zonnetje. Vandaag komt de regen met bakken uit de hemel. 

Erg? Nee hoor, gewoon binnen handwerken!

.Tenminste....als Tabby op haar kussens wilt gaan liggen... Kan ik verder met mijn variahex...

Ik hoop dat de bloemen de harde regen overleven. Het is zo'n gezellige kleur en fleur.

Het lijkt al wat minder hard te regenen......

zaterdag 7 juli 2012

Aforisme

Wilt u iemand kwaad zien worden, beaam dan zijn mening als hij iets ongunstigs zegt over zichzelf.

Uit Godfried Bomans
Aforismen
Gekozen en ingeleid door Gerd de Ley
Elsevier MCMLXXVIII