Pagina's

donderdag 15 december 2011

Te koop??????????

Hond. Teef, 3 jaar en één maand. Luistert (als het madam belieft) naar de naam Ayka. Heeft als motto: Het leven is één groot feest, lang leve de lol!!!
Pest graag de kat(ten).Sloopt regelmatig. Naar ons idee niet bewust maar controleert graag, vooral nieuwe dingen, of het Ayka-proef is. 


Hadden daarom aanpassingen gedaan om buiten de planten te laten staan. (vorig jaar maar geen geen zomer-potplantjes gezet). En binnen (woonkamer, bijkeuken en serre als we met de zomer de deuren open lieten) pallets aangepast zodat, als we weg moesten, we materiaal veilig konden stellen.

Vraagt niet om aandacht maar EIST het. Met als gevolg regelmatig krassen en soms blauwe plekjes op armen en benen.

Gisteren onze twee-wekelijkse Bee gehad bij Marion. Gezellig koffie leute,  babbelen, lachen en handwerken. 
Bij thuiskomst bleek de jongedame A. zich weer goed vermaakt te hebben en van alles mee naar boven te hebben gesleept. Deksel van CD doosje (onderkant en CD lagen nog heel beneden) Leeg leesbril kokertje, Vol leesbril kokertje (koker gesloopt, bril wonderbaarlijk nog heel) Waxinelichtje-houder (kroontje bijna dubbel gebeten, cupje helemaal plat) en spiegel-balletje (nog heel). 
Hoe komt ze op het idee om het kroontje (en maar één balletje) van een vol plateau vanaf het midden van de salontafel te halen. (Zie haar rechtsonder op de foto zo onschuldig op de bank liggen).


Ach, zo kwaad bedoeld ze het allemaal niet. De jassen laat ze aan de kapstok hangen (als pup alleen de touwtjes er uit trekken). De kussentjes op de bank laat ze liggen. Mijn pluche beesten verzameling (boven hoofdeind van ons bed) bewonderd ze ook wel eens en sleept ze er eentje mee naar beneden of gewoon op bed zonder te slopen alleen een beetje nat maken.  Alleen van Kaa en Bageera zijn de kunstof koppen gesloopt (is ook geen pluche!).
Mijn quilt ontwerpen kan ik in de kamer aan de boekenkast laten hangen, de stofjes zet ik voor de zekerheid ver opzij.
Dit jaar konden we ook weer zomer bloeiers op de planten tafel zetten.
Ze bedoeld het niet kwaad. Het is gewoon een ADHD hondje en prettig gestoord.


En........ ze kan zo lief zijn. Ze is heel sociaal en speelt graag met andere honden, groot of klein, helaas kunnen niet alle baasjes daartegen. Als ManLief naar werk is en ik hoef er niet vroeg uit komt ze zachtjes naast me liggen (tot ze doorheeft dat ik wakker ben). Haar pubertijd duurt gewoon wat langer dan normaal. Over haar voorvaderen/moeders heb ik al gehoord dat die met 6 jaar wat rustiger werden, dan zijn we toch al over de helft. De pallets hoeven we niet meer neer te zetten en echt iets kostbaars heeft ze (nog) niet gesloopt (op echte leesbril van ML en bril van broer na).
Er is bij ons nog nooit een dier op vier voeten de deur uitgezet/gelopen dus het bordje te koop zullen we maar in de prullenbak gooien en van de kleine/grote momenten genieten en hopen dat het nog eens echt goed komt.........................ooit...........