Pagina's

zondag 21 april 2013

Wat gedaan met het zonnige weer?

Ja!!! Lekker veel buiten geweest.
ManLief loopt nog in de ziekte-wet maar zo af en toe hebben ze vervangend werk voor hem.
Donderdag 'moest' hij wat vogels gaan halen in Epe (Gelderland) bij dierenpark(je) Wissel.
Het is vanaf hier net iets meer dan twee uur rijden. De weersvoorspelling was goed en voor de gezelligheid ben ik mee gegaan.

Het zonnetje scheen heerlijk en het  is lekker om na zo een rit even de benen te strekken en zijn we het park(je) even rond gelopen. Ik had mijn fototoestel mee maar vergeten de accu op te laden, dus na een x-aantal foto's......
Een leuk park met merendeel kleine dier-soorten. Het water dat er doorstroomd is een natuurlijk beekje wat zeer zeker de charme aan het park geeft.

Gisteren was het L1 dag (Limburgse tv omroep) in GaiaZoo en was aan ML gevraagd of hij bij het apen bos, waar je 'tussen' de doodshoofdaapjes loopt, wilde assisteren. (Normaal werkt hij bij de koude hoefdieren).

Afgelopen week stond er in de krant dat er een kunstwerk geplaatst was op een rotonde 'om de hoek'. Met de honden uitlaten fototoestel (accu ondertussen opgeladen) mee en naar het kunstwerk gelopen.
Kunstenaar Roel van Wijlick heeft uit een beuk die weg moest van wegen wortelzwam, (vooral met een kettingzaag) een vliegend hert-standbeeld gemaakt. Het is de grootste keversoort die in Nederland bestaat en o.a. hier in de omgeving voorkomt.
Omdat het zo lekker weer was wat verder gelopen en via een klein stukje van een natuur-wandel-pad naar huis.
Links onder zien jullie een broedstoof voor het vliegend hert. De larven/jongen voeden zich hier de eerste 5 tot 7 jaar met rottend/schimmelend eikenhout. Rechts boven zien jullie een (gedeelte van) kop met 'gewei' waar deze kever zijn naam aan te danken heeft. (gevonden en meegenomen door ML op een van zijn wandelingen).

We wonen nu iets langer dan 25 jaar in Zuid-Limburg maar we genieten nog steeds volop van het vele groen in de omgeving. De stad missen? NEE!!!