Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Wat gaat de tijd toch snel. Zo is ManLief 5 dagen/4 nachten weg en ben ik lekker bezig ge weest en zo ie ML alweer 10 dagen thuis.... Hoog tijd om wat te schrijven...

Omdat ML weg was kon ik lekker de hele tafel in beslag nemen. Oké ik moest hem delen met de katten...
Gezellig Windham, Moda, Timbelberry en nog vele andere merken/stofjes uitgezocht die bij elkaar pasten en een 'oude' uitstraling hadden.
Deze quilt wil ik gaan maken. Nee... niet vandaag beginnen en morgen klaar.... Eerst wilde ik de stofjes snijden met behulp van MM  mallen en met de naaimachine in elkaar zetten MAAR, zulke mooie stofjes... daar moet je van genieten!!!

De stoffen heb ik wel met de mallen gesneden dat gaat een stuk sneller. Vooral als je een 400 vierkantjes, een 80 driehoeken met 160 'zij hoekjes' moet hebben.
Op de achterkant van de mal had ik 'papieren'hechtpleister geplakt zodat ze wat minder zouden schuiven. Later heb ik dat vervangen door 'plakplastiek' wat je ook op ramen kan 'plakken'. Dat bleef goed zitten en werkte goed!

Daarna van paterno-plaat de naai-lijn-mallen gemaakt. Daar gaat nog wel even tijd inzitten om alles af te teken dus heb ik een nieuw klein schuurpapier-boord gemaakt die in mijn naaikistje past zo dat ik kan aftekenen wanneer het mij uitkomt/voor ik met een nieuw blok begin.

Alles zit netjes in mijn Bee-naai-kistje. Het is dus de bedoeling dat ik alleen met de Bee's hier aan naai en niet thuis. Thuis wil ik eerst ander werkstukken af maken (klinkt héél hoopvol.)
In plaats van de kleine stukjes stof in een bak te doen heb ik deze meteen met drie verschillende driehoek-mallen gesneden. Terwijl ik daar mee bezig was passeerde er vele quilt-ideeën.... Maar die moeten maar even wachten.... (als dat lukt....)
Kijk, twee bakjes vol wachten op verwerking....Voorbeeld van één blok die al gedeeltelijk in elkaar zit.


Tabby, hoe ouder hoe gekker, wilde na 15 jaar eens wat anders met haar staart...

Dat heb ik toch maar vriendelijk geweigerd....