Pagina's

donderdag 1 november 2012

Vorige week was van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 oktober een tentoonstelling in Beek. Het was verdeeld over 3 locaties die op loop afstand van elkaar lagen.

galerie Hoeve den Erver
 

Klinkers interieur
 

quiltwinkel Marij (zij had het georganiseerd)
Bij Marij hingen de wedstrijd quilts met als onderwerp Flower Power. (rechts onder is ook van mij)

De volgende hebben een prijs gewonnen:
rechts onder de posterquilt, links boven, onder en onder in het midden hebben de vak jury (Riet Knops) prijs gewonnen, de resterende drie hebben de 'keuze prijs' gewonnen (Riet van de hoeve, Elian van de meubelzaak en Wil en Marc (de echtgenoot en zoon van Marij)
Ik was een van de gelukkige die een keuze prijs had gewonnen (Wil en Marc) met mijn klaproos quilt. Twee bewaar dozen en twee pakketjes stof (sorry geen foto).
De klaproos quilt is voor een groot deel in 3D uitgevoerd. De bloemen waren verstevigd met fast-to-fuse. Daardoor was er niet meer met een naald doorheen te komen en is het in elkaar gelijmd en op de quilt gelijmd (met behulp van kleine lijm klemmen) Met machinaal doorquilten ging het nog mis doordat het dubbel zat, gelukkig viel het mee en met voorzichtig wegknippen en uiteindelijk draadjes wegtrekken was er alleen schade aan de bovenkant wat er toch afgesneden moest worden.... De vakjury had er aan gedacht om deze ook te kiezen maar ze vond de grote van de achtergrond te klein in vergelijking met de plant/bloemen. Ze heeft een beetje gelijk maar de quilt is zonder patroon en met een natte vinger al bezig zijnd gegroeid-ontworpen-gemaakt en ik ben er trots op dat het idee nog tot uitvoer gekomen is ook!!!Speciaal voor het Engelen (toezicht houden tijdens de tentoonstelling) had ik een poncho met 'hoedje' gehaakt in de stijl van de Flower Power. Maar ook voor het leuke en de warmte...

Deze had ik gemaakt voor de foto op de poster maar de keuze was gevallen op een ander quilt. De achtergrond had ik met de Ricky Tims methode gemaakt maar was veel te groot uitgevallen. Een stuk hoek er van gebruikt. De vilten bloemen zijn kant en klaar al een paar jaar geleden gekocht en met palletjes en kralen erop genaaid.
De resten van de achtergrond aan elkaar genaaid en die is gebruikt voor de klaproos. Nu heb ik nog een blokje van drie bij drie lapjes over. Wordt ook ooit nog eens gebruikt...

Morgen regiodag-Limburg van het Quilters Gilde te Maasbracht. Wie weet tot ziens en anders tot lees.